book a room

WAT IS ER TE DOEN RONDOM MUSEUMHOTELS DELFT?

Best Western Museumhotels Delft is ideaal gelegen in het centrum van Delft, naast het museum Het Prinsenhof. De vele uitzonderlijke bezienswaardigheden die Delft rijk is, zijn op loopafstand van het hotel.
 

Delft staat bekend om zijn dorpse sfeer, de schoonheid van de grachten, de bruisende cafés en barretjes. Maar ook de rijke culturele scene en de aardige bevolking. De stad biedt voor elk wat wils. Of u nu de stad bezoekt voor de musea, concerten, galeries, restaurants die een smakelijke keuken aanbieden of gewoon om te winkelen, Delft biedt het allemaal.

De vele highlights van Delft kunnen worden ontdekt in de buurt van Museumhotels Delft. U kunt heerlijk winkelen of bezoek de gezellige koffiebars of stijlvolle winkels.

Royal Delft viert 365 jarig jubileum.

Geschiedenis

De fabriek is opgericht in 1653 door David Anthonisz v.d. Pieth, en was oorspronkelijk gevestigd aan Oosteinde 175 in Delft. Wegens concurrentie van fabrieken uit het buitenland, die harder aardewerk produceerden dat bovendien fijner beschilderd kon worden, werd halverwege de 19e eeuw overgegaan van het oorspronkelijke Delfts Blauw op massaproductie van goedkoop gedrukt aardewerk. In 1876 kocht ingenieur Joost Thooft uit Delft de fabriek met als doel toch weer Delfts Blauw aardewerk te produceren en de kwaliteit te verhogen. Vanaf 1881 was Abel Labouchere er werkzaam; deze werd in 1884 Thoofts zakenpartner. Met hun personeel ontwikkelden ze kwalitatief hoogstaand Delfts Blauw keramiek dat al snel wereldberoemd werd. Na het overlijden van Thooft zette Labouchere de fabriek alleen voort. De fabriek kreeg in 1919 het predicaat Koninklijk.

Productieproces

Tot op de dag van vandaag wordt het aardewerk van Royal Delft in de fabriek vervaardigd. De klassieke stukken worden hier gebakken, geglazuurd en nog een keer gebakken, waarna het eindproduct door een keuring gaat alvorens het in de showroom terechtkomt.

De afbeeldingen worden door vaklieden met penselen van marter- en eekhoornhaar op het biscuit aangebracht. De schilderingen die met name worden geproduceerd zijn molens en schepen.

 

Jubileum activiteiten

In 2018 is het 365ste jubileum van Royal Delft. Gedurende het hele jaar worden er allerlei activiteiten georganiseerd om deze bijzondere gebeurtenis te vieren. Zo mag elke dag een bezoeker deelnemen aan de maak van een groot tegeltableau en is er van 28 maart tot en met 30 september de tentoonstelling Nouveau Blue.

Meer informatie over de activiteiten zijn te vinden op de website van Royal Delft

 

Royal Delft en Best Western Museumhotels

Al jarenlang hebben de Royal Delft en het Museumhotels een fijne samenwerking met elkaar. Heeft u interesse in een bezoek aan de Royal Delft? Museumhotels verkoopt tegen een gereduceerd tarief toegangskaarten. Voor meer informatie kunt u terecht bij de hotelreceptie.

Wist u dat:

In 1956 werd het pand waar nu het Museumhotel in gevestigd is (aan de Oude Delft) aangekocht door aardewerkfabriek “De Porceleyne Fles”. Deze had het plan in het complex een aardewerkwinkel te vestigen tussen de toeristische trekpleisters Museum Het Prinsenhof en Museum Huis Lambert van Meerten. Dat plan is echter nooit gerealiseerd

Koninklijk Huis

Delft en de Oranjes zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. In de stad kunt u kennismaken met de geschiedenis die Delft en de Koninklijke familie hebben opgebouwd. Er zijn tal van locaties in Delft die stille getuigen zijn of het toneel waren van gebeurtenissen met het Huis van Oranje. Klik hier voor meer informatie.

Johannes Vermeer

Delft biedt een ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van de 17de-eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer (1632-1675).

Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met Delft, de stad waar hij geboren is en waar hij zijn hele leven woonde en werkte. In het Vermeer Centrum stapt u het 17de- eeuwse Delft binnen, u bekijkt beelden van het hele oeuvre, u gaat op zoek naar zijn leermeester en naar de verhalen achter de schilderijen. Voor meer informatie over Johannes Vermeer en zijn connectie met de stad Delft vind u hier.

Delfts blauw

Wie aan Delft denkt, denkt aan Delfts blauw.

In de tijd van de VOC zo’n 400 jaar geleden, komen de pottenbakkers van Delft in aanraking met Chinees porselein, hetgeen is uitgegroeid tot het wereldberoemde"Royal Delft Blue". Klik hier voor meer informatie over Delfts blauw.

Museumhotels Delft heeft een kunstcollectie Hedendaags Delfts Blauw. Deze collectie is gebaseerd op het originele Delfts Blauw en heeft Spaanse invloeden. 

Techniek

Delft is een stad waar mensen werken op het grensvlak van technologie, creativiteit en innovatie.

Delft is de thuisbasis van vele technologische bedrijven. Hierbij kunt u denken aan TU Delft, Deltares, TNO, Unesco IHE en DSM. Naast deze grote bedrijven is Delft ook de thuisbasis van vele startende ondernemers die zich richten op technologie, creativiteit en innovatie. een mooi voorbeeld hiervan is YesDelft.

 

Spoorzone Delft

Werkzaamheden zijn in volle gang!

Let op vanaf Oktober 2017 tot en met zomer 2018 zijn de Phoenixstraat en de Spoorsingel afgesloten voor verkeer. De Phoenixgarage is bereikbaar. Tevens zijn wij vanaf het station goed bereikbaar. U loopt rechtdoor het station uit, en gaat door de Barbarasteeg. Bij de gracht gaat u naar links en loopt u een kleine 10 minuten rechtdoor. Ons hotel bevind zicht aan de linkerkant naast de Oude Kerk.

Spoorzone Delft realiseert twee spoortunnels en een (ondergronds) station. In het voorjaar van 2015 is de nieuwe spoortunnel, het busplein en het (ondergrondse) station in Delft in gebruik genomen.  Het oude spoorviaduct is inmiddels gesloopt en de vrijgekomen ruimte en het gebied er omheen worden opnieuw ingericht. Het eerste deel van het stadskantoor met daarin de stationshal en het ondergrondse station zijn in gebruik genomen. Tegelijkertijd worden een (ondergrondse) parkeergarage en fietsenstallingen gemaakt en ontstaat er ruimte voor de realisatie van een nieuw stadsdeel (Nieuw Delft) met grachten en groen.

Voor panoramaviews, actuele werkzaamheden en meer informatie over Spoorzone Delft kunt u naar de website van Spoorzone.

Evenementen in de omgeving

Delft is de ideale uitvalsbasis voor u als u een evenement in bijvoorbeeld Rotterdam of Den Haag bezoekt.

Rent u mee in de Rotterdam marathon of bezoekt u het North Sea jazz Festival. Zowel met de auto als het openbaar vervoer bent u vanuit Delft binnen 20 minuten in Rotterdam. Bezoekt u Parkpop in Den Haag of het Vuurwerkfestival in Scheveningen. Met de tram stapt u voor het hotel in en rijdt u in een keer naar uw bestemming.

Kijk hier voor meer informatie over de evenementen in Rotterdam en Den Haag

Evenementen Delft

Delft staat bekend om de evenementen die het gehele jaar door georganiseerd worden.

 

 

Bekende evenementen zijn: het bloemencorso, Delft Chamber Music festival, Taptoe Delft en lichtjesavond.

Deze evenementen en vele andere worden het gehele jaar door georganiseerd en zorgen voor een gezellige drukte in de stad. Wilt u niets missen? Zoek dan hier uw favoriete evenement op en geniet met volle teugen van Delft.

Eten en Drinken

Meer dan 150 restaurants.      

 

Restaurants uit alle windstreken zijn vertegenwoordigd in Delft. In totaal beschikt Delft over meer dan 150 restaurants waar u terecht kunt voor een overheerlijk diner. Gaat u voor een typisch hollands diner of kiest u voor de Franse keuken. In Delft vind u het allemaal.    

Delft staat bekend om zijn vele gezellige kroegjes en barretjes.  's zomers kunt u heerlijk genieten van een drankje op een van de vele terrassen die Delft rijk is.